Gotlandsskinn
Gotlandsfår ger fantastiska skinn. Vackra lockar i olika grå nyanser.
Lammskinn, tackskinn eller baggskinn
Lammskinnen är oftast mycket enhetliga i sin färg till skillnad från tackskinnet som skiftar i ljusa och mörka nyanser. Längst mitten av tackskinnet går en mörkare ål. Tacksinnet är något större och lockarna grövre. Av naturliga skäl är det lättast att få tag i skinn från lamm. Tackor slaktas inte ut lika ofta och det finns således färre på marknaden. Får man tag i ett baggskinn ska man vara glad.
Kött från gården
Djuren går på fina naturbeten under hela sin uppväxt. Det ger en långsam uppfödning som sätter sin prägel på köttet. Här kan du beställa höstens lammlådor & se vilka styckdetaljer som finns på gården.
Styck-detaljer
I butiken finns det frysta styckdetaljer i mån av tillgång:
stek, filé, färs, kotlett, bogskivor och ryggskivor.